Over ons

In de oude chinese legendes betekent
het woord KONG verschillende dingen:
magie, techniek, vrouwelijke werkzaamheden
en de muzikale kunst.
de laatste betekenis is de belangrijkste:
in de muziek komen magie en techniek samen
zowel in de materie en het maken van de instrumenten,
als in het gewichtloze karakter van de klanken.


KONG NU

Kong werd in 1995 opgericht door Martine Huvenne. Tussen 2004 en 2006 concentreerde de vzw zich op een aantal grote projecten zoals Traject en Putting into Shape. Het pilootproject Traject is verder uitgegroeid naar de vzw AIFOON. Na 2006 heeft de publieke werking KONG zich beperkt tot een aantal concerten. Maar achter de schermen is veel onderzoek gebeurd. Op dit moment ontvangt KONG een paar keer per jaar klankennest met muziek voor de allerkleinsten.

2021 wordt een jaar waarin we willen onderzoeken en exploreren hoe we tijdens en na corona, met de vele veranderingen in de culturele sector en op basis van een circulaire economie waarin samenwerking, coaching en stimulans centraal staan, een huis kunnen bieden voor jonge, intrigerende, frisse culturele project.

PRAKTISCH

Alle activiteiten hebben plaats in KONG, Nieuwland 27, 9000 Gent, tenzij anders vermeld.
Voor de concerten is vooraf inschrijven noodzakelijk.

Inschrijvingen gebeuren via email op kong@pandora.be. Uw inschrijving is echter pas definitief na betaling. Er wordt vooraf betaald (ten laatste tien dagen op voorhand) via overschrijving op rek.nr.BE44 4449 6430 2145 van vzw KONG, Nieuwland 27, Gent. Vermeld steeds duidelijk uw naam en het codenummer.

Eens ingeschreven kan je niet meer annuleren. Indien er ernstige redenen zijn en je verwittigt ons 15 dagen op voorhand, dan kunnen we een terugbetaling mits aftrek van administratiekosten bespreken. Als er teveel inschrijvingen zijn voor een activiteit is de volgorde van betaling bepalend.