Traject


En hoe zou het nog zijn met TRAJECT?

Het Traject project loopt op rolletjes en daar is de website http://www.traject-trajet.com nogmaals het bewijs van. Als inleiding namen de kinderen eerst hun eigen stem op waarbij ze hun eigen naam uitspraken. Die geluidsfragmentjes kan je al een tijdje per kind op deze website beluisteren. Zo leek Traject echt tot leven geroepen!

We gingen echter al veel verder op onze geluidenjacht en lieten de kinderen vrij om op school een eigen uitverkoren geluid te gaan kiezen en zelf op te nemen met de minidisc. Het opnemen hiermee krijgen ze nu trouwens steeds meer onder de knie. Zo leren we de kinderen ook meer persoonlijk kennen. Lindsay van het Trappenhuis heeft bijvoorbeeld een boontje voor het geluid van de papegaai in het secretariaat terwijl Emmy daar juist het rinkelen van de telefoon opmerkt. De jongens vinden dan weer dat het supporteren van de naam van hun favoriete voetbalploeg onmisbaar. Elk kind heeft een persoonlijke reden om een zijn keuze te maken: Authmane vindt bijvoorbeeld het geluid van zijn stiften wondermooi. Hij laat ons zijn ervaring horen.

We nodigen iedereen uit om zich op deze website door de kinderen te laten verrassen! Je kan nu immers ook je eigen composities gaan maken door de geluidjes samen te zetten in de gloednieuwe jukebox/op deze gloednieuwe webstek! Ooit al hondengeblaf met stofzuigergezuig gecombineerd? Grappige muziekjes verzekerd!

Op dit moment hebben de kinderen de vaardigheid verworven om geluiden op te nemen en met de digitale camera om te gaan. Ook weten ze nu hoe het is om als een echte filmploeg met tal van verschillende mensen te moeten samenwerken. Deel uitmaken van een ploeg kan ook betekenen dat netjes opschrijft wat er opgenomen wordt. Deze rol is even belangrijk als filmen!

Tot zover de status quo. Deze week start nu ook de tweede fase van'Traject' .De kinderen zullen met hun opgedane bagage naar buiten trekken om de weg van huis naar school te gaan inventariseren. We zijn er zeker van dat deze vertrouwde weg toch weer zeer verrassende resultaten zal opleveren!

Vergeet na het bezoek van de website niet je reactie op Traject na te laten op het forum. We stellen je mening zeker op prijs!

Traject